Studieaanbod

Eerste graad

Ga je naar het eerste studiejaar? Dan volg je les in de A-stroom of B-stroom. Hieronder leggen we je het verschil tussen beide opties uit. Ga je naar het tweede studiejaar? In het tweede studiejaar kom je een stuk dichter bij je interesses. Je mag nu tussen verschillende opleidingen binnen jouw stroom kiezen.

A-stroom

Als je op het einde van de basisschool een getuigschrift behaalt, word je ingeschreven in het eerste leerjaar A. Je start je met een brede basis van theoretische en technische vakken, zodat je zelf ontdekt waar je interesses liggen. Op die manier kan je in het tweede studiejaar makkelijker een richting kiezen waar je je verder in wilt verdiepen.

Eerste jaar A

In het eerste leerjaar A krijg je 27 lesuren algemene vorming die gemeenschappelijk zijn voor alle leerlingen. Die lesuren worden aangevuld met een keuzegedeelte van 5 lesuren. Je kiest tussen de module Eye4Talent of de module Latijn.

Tweede jaar A

In het tweede leerjaar A volg je in totaal 32 lesuren, waarvan 25 lesuren gemeenschappelijk zijn voor alle leerlingen. Voor de overige lesuren kies je een basisoptie uit 7 mogelijkheden:

B-stroom

Als je op het einde van de basisschool geen getuigschrift behaalt, word je ingeschreven in het eerste jaar B. Deze richting is meer praktisch gericht, je leert er al doende. In de B-stroom krijg je veel persoonlijke ondersteuning.

Eerste jaar

In het eerste jaar B proef je op je eigen tempo van uiteenlopende vakken. Je volgt 28 uur algemene vorming en 4 lesuren differentiatie. Zo ben je nadien uitstekend voorbereid op 1A of kan je kiezen voor een specialisatierichting in 2B.

Tweede jaar

In het tweede jaar B krijg je 20 lesuren algemene vorming, 2 lesuren differentiatie en kies je één van onderstaande basisopties, die je zal volgen voor 10 lesuren per week: