Eerste graad

2B - Opstroomoptie

Domein:
info
Finaliteit:
info
Type:
B-stroom
info
Praktische richting in de eerste graad met extra leerondersteuning.

Wat houdt deze opleiding in?

Je leert grotere stukken leerstof verwerken voor de vakken Nederlands, Frans, geschiedenis en wiskunde. Je krijgt daarbij extra begeleiding, zodat je een goede studiemethode kunt ontwikkelen. Als je slaagt voor deze basisoptie, krijg je de kans om in het derde jaar ook een studierichting uit de A-stroom met dubbele finaliteit te kiezen.

Je leert grotere stukken leerstof verwerken voor de vakken Nederlands, Frans, geschiedenis en wiskunde. Je krijgt daarbij extra begeleiding, zodat je een goede studiemethode kunt ontwikkelen. Je legt voor deze vakken drie keer per schooljaar een examen af.

Bij de start van het schooljaar testen we je basiskennis voor wiskunde en Nederlands om er zeker van te zijn dat je kans maakt om te slagen voor de basisoptie Opstroomoptie. Als je slaagt voor deze basisoptie, krijg je de kans om in het derde jaar ook een studierichting van de dubbele finaliteit te kiezen.

Voor wie is deze basisoptie?

Word je graag theoretisch uitgedaagd maar was het lestempo in het eerste leerjaar A te hoog? Dan is deze basisoptie in het tweede leerjaar B iets voor jou.

Welke doorstroommogelijkheden biedt deze basisoptie?

Slaag je in het tweede leerjaar B basisoptie Opstroomoptie, dan kan je alle studierichtingen kiezen uit de dubbele finaliteit en de arbeidsfinaliteit.

De logische vervolgrichtingen in het derde middelbaar dubbele finaliteit zijn:

De logische vervolgrichtingen in het derde middelbaar arbeidsfinaliteit zijn:

Lestabellen

DIA
expand_more
SJCA
expand_more
SJIB
expand_more
SMA
expand_more

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.