Studieaanbod

Okan

OKAN? Dat staat voor Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers. Dit studietraject is verplicht als je nog niet zo lang in België bent en graag de Nederlandse taal wilt leren. Het doel van deze éénjarige opleiding is om jou voor te bereiden op het reguliere opleidingstraject.

Wat leer je in de OKAN-klas?

In dit studietraject leer je Nederlands lezen, schrijven, begrijpen en spreken. Je lessenpakket wordt aangevuld met interessante basisvakken als wiskunde, godsdienst en sport. Zo ben je uitstekend voorbereid om nadien in te stromen in een graad die aansluit bij jouw niveau en leeftijd. Benieuwd naar de studierichtingen waaruit je kan kiezen nadat je je OKAN-opleiding voltooid hebt? Neem alvast een kijkje in ons studieaanbod.

Wie kan inschrijven?

Voor OKAN gelden de volgende voorwaarden:

  • je bent tussen de 12 en 18 jaar oud;
  • je verblijft niet langer dan één jaar in België;
  • Nederlands is niet je moedertaal;
  • je kent niet voldoende Nederlands om les te volgen in een reguliere klas in het Nederlandstalig onderwijs.


Op sommige van deze voorwaarden zijn uitzonderingen mogelijk. Neem hiervoor contact op met de school.

Hoe inschrijven?

Inschrijven voor OKAN kan gedurende het hele schooljaar. Als je je wil inschrijven of je wil graag wat meer informatie, neem dan contact op met onze school via 016 56 96 44 of via okan.sjib@gmail.com.

Er staat een heel OKAN-lerarenteam voor je klaar om je in onze school warm te onthalen. Kijk alvast even binnen in onze OKAN-klas