Eerste graad

1A - Latijn

Domein:
Eerste jaar
info
In het eerste jaar van de eerste graad krijg je een brede algemene vorming van 27 uur, aangevuld met een keuzepakket van 5 uur.
Finaliteit:
info
Type:
A-stroom
info
Oriëntatierichting in de eerste graad met een brede basis van praktijk- en theorievakken.

Brede algemene vorming

In het eerste leerjaar A krijg je 27 lesuren algemene vorming die gemeenschappelijk zijn voor alle leerlingen. De vier secundaire scholen van onze scholengemeenschap bieden voor deze basisvorming ongeveer dezelfde lessentabel aan. Benieuwd naar de vakken die je zal krijgen? Je vindt de lessentabel hier beneden. Het aantal uren per vak kan per school verschillen, daarom zie je in de lessentabel bij sommige vakken meer dan één mogelijkheid staan. Het juiste aantal lesuren vind je op de website van de school.

De gemeenschappelijke lesuren worden aangevuld met een keuzegedeelte van 5 lesuren. Als je kiest voor de module Latijn, combineer je 4 lesuren per week het vak Latijn met 1 lesuur differentiatie.

Keuzegedeelte

Latijn

Ben je geïnteresseerd in taal en cultuur? Dan is deze module echt iets voor jou! Gedurende 4 uren per week volg je het boeiende vak Latijn, waar je je verdiept in de taal, denkwereld en cultuur van de Grieken en de Romeinen. Je wordt beter in taal, en zo wordt het leren van andere talen veel makkelijker!

Differentiatie

In het uurtje differentiatie legt elke school een eigen accent. Benieuwd hoe de school van jouw voorkeur dit uurtje invult? Klik door naar de school en ga op ontdekking!

Lessentabel

Basisvorming
Aardrijkskunde 2
Beeld 1 of 2
Frans 3 + 1
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 1 of 2
Muziek 0 of 1
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4

Keuzegedeelte
Latijn 4
Differentiatie 1

Wat na het eerste leerjaar A?

In het tweede leerjaar A krijg je een gemeenschappelijke vorming van 25 uur, die je aanvult met een basisoptie in een domein dat je interesseert. Een logische vervolgkeuze als je de module Latijn hebt gevolgd is Klassieke talen. Maar je kan ook één van de andere basisopties kiezen. Je hebt de keuze uit:

Je kiest in de eerste graad dus nog geen definitieve studierichting. Die keuze wordt uitgesteld tot het einde van het tweede jaar, en dat is maar goed ook. Je talenten, wat je graag doet en wie je bent, zijn immers nog volop in ontwikkeling. Je ontdekt eerst waar je interesses liggen. Dat is belangrijk om in de tweede graad een studierichting te kiezen die bij je past.

Lestabellen

DIA
expand_more
SJCA
expand_more
SJIB
expand_more
SMA
expand_more

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.