Eerste graad

2B - Economie en Organisatie, Maatschappij en Welzijn

Domein:
Economie en organisatie
info
Je kijkt met een sociaalecomische blik naar je eigen omgeving, ondernemingen en de wereld. Je leert over lokale en internationale economie, verkoop, grote en kleine ondernemingen, en de administratie die daarbij komt kijken. Ook recht, wetgeving en politiek komen aan bod.
Finaliteit:
info
Type:
B-stroom
info
Praktische richting in de eerste graad met extra leerondersteuning.

Deze richting wordt enkel aangeboden in Instituut Sancta Maria en combineert de basisopties Economie en organisatie en Maatschappij en Welzijn. Elke leerling in deze richting volgt de beide basisopties, voor 10 lesuren per week.

De algemene vakken (Engels, Frans, maatschappelijke vorming, Nederlands, natuur en ruimte, wiskunde en de groeiuren) worden gecombineerd tot één supervak, dat we het groeipad noemen. Dit groeipad wordt gegeven door een team van leerkrachten die per 2 voor de klas staan, om jullie zo goed mogelijk te coachen en te begeleiden. In dit groeipad werken we met weekopdrachten, waarmee jij volgens jouw tempo en jouw mogelijkheden aan de slag gaat. De groeiuren zijn uren die we gebruiken om meer tijd te maken voor zowel ondersteuning als uitdaging.

Lessentabel

Groeipad
Engels 1
Frans 2
Maatschappelijke vorming 2
Natuur en ruimte 1
Nederlands 3
Wiskunde 3

Overige lesuren
Beeld 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muziek 1
Techniek 2
Basisoptie Economie en Organisatie met Maatschappij en Welzijn 10
Differentiatie 2

Lestabellen

DIA
expand_more
SJCA
expand_more
SJIB
expand_more
SMA
expand_more

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.