Eerste graad

1A - Eye4talent

Domein:
Eerste jaar
info
In het eerste jaar van de eerste graad krijg je een brede algemene vorming van 27 uur, aangevuld met een keuzepakket van 5 uur.
Finaliteit:
info
Type:
A-stroom
info
Oriëntatierichting in de eerste graad met een brede basis van praktijk- en theorievakken.

Ontdek jouw talenten!

Brede algemene vorming

In het eerste leerjaar A krijg je 27 lesuren algemene vorming die gemeenschappelijk zijn voor alle leerlingen. De vier secundaire scholen van onze scholengemeenschap bieden voor deze basisvorming ongeveer dezelfde lessentabel aan. Benieuwd naar de vakken die je zal krijgen? Je vindt de lessentabel hier beneden. Het aantal uren per vak kunnen per school verschillen. Het juiste aantal lesuren vind je op de website van de school. 

Keuzegedeelte

De gemeenschappelijke lesuren worden aangevuld met een keuzegedeelte van 5 lesuren.

  • Twee uur per week volg je Project en kies je enkele projecten uit een gevarieerd aanbod. Tijdens de onthaaldagen kun je je voorkeuren hiervoor opgeven. Elk trimester word je uitgedaagd om creatief en probleemoplossend aan de slag te gaan. Zo verruim je je blik op de wereld. 
  • Daarnaast volg je per week ook nog drie lesuren differentiatie.

Elke Arcadiaschool legt in het keuzegedeelte eigen accenten, maar allemaal zorgen ze ervoor dat jij ontdekt waar je interesses liggen, wat je graag doet en goed kan, waar je voor leeft, hoe je leert, wat je motiveert en waar je van droomt. 

Benieuwd wat het keuzegedeelte voor elke school precies inhoudt? Klik onderaan op deze pagina door op de school van je keuze en ga op ontdekking!

Lessentabel

Basisvorming
Aardrijkskunde 2
Beeld 0, 1 of 2
Frans 3
Geschiedenis 1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Mens en samenleving 1 of 2
Muziek 0, 1 of 2
Natuurwetenschappen 2
Nederlands 4
Techniek 2
Wiskunde 4

Keuzegedeelte
Project 2
Differentiatie 3

Wat na het eerste leerjaar A?

In het tweede leerjaar A krijg je een gemeenschappelijke vorming van 25 uur, die je aanvult met een basisoptie in een domein dat je interesseert. Je hebt de keuze uit:

Je kiest in de eerste graad dus nog geen definitieve studierichting. Die keuze wordt uitgesteld tot het einde van het tweede jaar, en dat is maar goed ook. Je talenten, wat je graag doet en wie je bent, zijn immers nog volop in ontwikkeling. Je ontdekt eerst waar je interesses liggen. Dat is belangrijk om in de tweede graad een studierichting te kiezen die écht bij je past. 

Lestabellen

DIA
expand_more
SJCA
expand_more
SJIB
expand_more
SMA
expand_more

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.