Eerste graad

1B

Domein:
Eerste jaar
info
In het eerste jaar van de eerste graad krijg je een brede algemene vorming van 27 uur, aangevuld met een keuzepakket van 5 uur.
Finaliteit:
info
Type:
B-stroom
info
Praktische richting in de eerste graad met extra leerondersteuning.

Groei op jouw tempo

Heb je geen getuigschrift basisonderwijs, dan is het eerste leerjaar B voor jou perfect. Ook als twaalfjarige uit het vijfde leerjaar kun je hier terecht. In het eerste jaar krijg je 28 lesuren basisvorming, aangevuld met 4 groeiuren.

De praktijklessen spreken je talenten en interesses aan. Je leert allerlei nieuwe dingen. In leuke projecten kun je al je creativiteit kwijt en toon je je handigheid. In deze klas kan je op jouw maat en tempo groeien. We motiveren je om praktische vaardigheden en inzichten te ontwikkelen.

Praktische aanpak

Je krijgt dezelfde vakken als in de A-stroom, maar de aanpak verschilt. De B-stroom is meer praktisch gericht, je leert er al doende. Je zit in kleinere klasgroepen en krijgt een beetje meer hulp om de leerstof te verwerken. Tijdens de groeiuren werk je aan projecten of remediërende en verdiepende leerstof voor de verschillende vakken. We volgen je vorderingen nauwgezet op via een groeirapport. Je hebt geen examens.

Benieuwd naar de vakken die je zal krijgen? Je vindt de lessentabel hier beneden. Het aantal uren per vak kan per school verschillen, daarom zie je in de lessentabel bij sommige vakken meer dan één mogelijkheid staan. Het juiste aantal lesuren vind je op de website van de school.

Lessentabel

Eerste leerjaar B
Beeld 1 of 2
Engels 1
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 3
Muziek 0 of 1
Nederlands 4
Wiskunde 4
Techniek, natuur en ruimte 7
ICT 1
Groeiuren 4

Wat na het eerste leerjaar B?

In het tweede leerjaar B kan je kiezen uit drie basisopties:

Je kiest in de eerste graad nog geen definitieve studierichting. Die keuze wordt uitgesteld tot het einde van het tweede jaar, en dat is maar goed ook. Je talenten, wat je graag doet en wie je bent, zijn immers nog volop in ontwikkeling.

Lestabellen

DIA
expand_more
SJCA
expand_more
SJIB
expand_more
SMA
expand_more

Nog vragen?

Contacteer onze studieloopbaancoach voor persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze.

Interesse in deze opleiding?

Dan ben je absoluut welkom! We geven je een overzicht van de Arcadiascholen die deze opleiding aanbieden. Maak gerust even kennis via onderstaande links.

Benieuwd naar onze andere opleidingen? 

Bij Arcadia zetten we bewust in op een gevarieerd studieaanbod. Neem dus zeker een kijkje naar onze andere opleidingen. Er valt nog heel wat te ontdekken.