Arcadia bundelt met ingang van 1 september 2019 de besturen van 13 scholen samen zodat we dankzij deze samenwerking allemaal aan kracht winnen.

Over de vzw

De optelsom van Arcadiascholen is vooral een verhaal over verbindingskracht. De scholen in de groep behouden elk hun eigen identiteit en cultuur, maar kunnen beter groeien door de meerwaarde van het gezamenlijke merk. Aan de hand van een gezamenlijke, herkenbare visie op de kwaliteit van onderwijs en een aansprekende daadkracht levert de fusie voor elke school doorslaggevende voordelen op. In financieel, professioneel en administratief opzicht maar vooral als aanlokkelijk toekomstperspectief. Wat nog duidelijker wordt in de nieuwe situatie: in onze Arcadiascholen vind je zeker een school die bij jou past.

Het doel van Arcadia is een bestuurlijke fusie vanaf 1 september 2019 om het onderwijs in de ruime regio van Aarschot duurzaam te versterken.

Onze algemene diensten

Door een aantal overkoepelende diensten centraal te organiseren kan het schoolbestuur de scholen ondersteunen zodat zij zich primair kunnen richten op hun pedagogische onderwijstaak.

Onze partners

Je zoon of dochter kan na schooltijd terecht in de buitenschoolse kinderopvang gelinkt aan de school zoals Stekelbees (Aarschot, Betekom, Gelrode en Ourodenberg), Pimpernel (Baal en Tremelo), Sjokotof (Houwaart) en Steenovens (Ramsel).

Zowel ’s avonds als overdag kan je als (jong)volwassene terecht om je kennis uit te breiden, jezelf verder te ontplooien of een beroep aan te leren binnen het volwassenenonderwijs. In de gebouwen van het Sint-Jozefscollege en het Damiaaninstituut nodigt Qrios campus Aarschot je uit tot levenslang leren.

Werken bij Arcadia

Natuurlijk vinden wij het onderwijs het allermooiste vak dat er bestaat. Zie jij een carrière binnen Arcadia wel zitten? Bekijk onze vacatures of solliciteer vrij in onze scholen en wie weet bouwen we binnenkort samen aan onze lerende organisatie.

Contacteer ons