Vandaag verwelkomden de leerlingen en medewerkers van het CLW heel wat genodigden op een feestelijke opening van de vernieuwde keuken ‘Doffis’ en de leerwinkel ‘CLWke’.

Centrum Leren en Werken van het Damiaaninstituut investeerde in een gloednieuwe keuken. Op die manier kunnen jongeren met een passie voor de horeca op een praktische en hedendaagse manier competenties verwerven tijdens de lessen. De nieuwe keuken is een meerwaarde voor het leerrestaurant doffis dat maandelijks plaatsvindt. Leerlingen koken voor echte gasten en zetten hun beste beentje voor om hen vriendelijk te onthalen en vlot te bedienen.

Naast de nieuwe keuken investeerde het Damiaaninstituut ook in een leerwinkel. In het clw’ke kunnen leerkrachten, leerlingen en derden terecht voor schoolmaterialen, een hapje en een drankje. Ook soep, slaatjes,… klaargemaakt door de leerlingen keukenmedewerker worden opgenomen in het winkelaanbod. Aanvulwerk, presentatiewerk, kassawerk, klantvriendelijkheid,… worden op die manier meteen in een realistische situatie ingeoefend.

Voor meer info, klik hier.