Van 18 t.e.m. 24 december vindt opnieuw De Warmste Week plaats die al enkele jaren wordt georganiseerd in de dagen voor Kerstmis. Tijdens deze periode zamelen vrijwilligers geld in voor allerlei zelfgekozen goede doelen. Ook voor De Warmste Week toonden verschillende Arcadiascholen hun hart en zetten leerlingen, leerkrachten, directies en ouders hun schouders onder tal van warme acties.

Het Sint-Jozefscollege pakte het dit jaar groots aan met een project over de graden heen waarbij iedereen betrokken is en elke leerling zich aangesproken voelt. De doelen die de opbrengst zullen mogen ontvangen zijn: Natuurpunt, Brotherhood Aarschot en Bourok bo Kadiom. Op die manier verbindt de school zich met het milieu, de kansarme jongeren in de buurt en verder weg rond de evenaar. Elke klas kon met zijn titularissen een actie uitwerken in oktober en november. Zo kon men op de Grote Markt genieten van een flash mob, werden er auto’s gepoetst, een filmavond georganiseerd, koekjesmix samengesteld en verkocht, zwerfvuil verzameld,… Op woensdag 18 december werd een feestelijk slotmoment georganiseerd.

De prijs voor de Warmste én fitste school mag ongetwijfeld naar de VBS Ourodenberg gaan. Zij liepen met maar liefst 140 deelnemers mee aan de Siba Loopt Warm City Run doorheen de mooiste bezienswaardigheden van de stad Aarschot ten voordele van De Warmste Week en werd zo voor de tweede keer op rij de Warmste School.

Hartelijk bedankt aan al onze scholen voor jullie inzet. We mogen met recht trots zijn op onze warme scholengroep!